Remington New Model Police Revolver, #2273

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för I. A. 27/5 -21

Publicerad 26/5 -21

NRA: Very Good

Remington New Model Police Revolver med serienummer 2273. Tillverkad i mitten på 1860-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Kaliber .36." med trumma för fem skott. Pipans längd 4.5". 

Modellen är en nedskalad version av den populära New Model Army. New Model Police var tänkt att tilltala lagens väktare av alla slag. Såldes även civilt. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av oljad valnöt.

Treradig pipadress som syns tydligt. Samma serienummer, 2273, på pipa, stomme och varbygel.  

Lätt rundning av kanter på pipa och stomme. En jämnt fördelad yta av nålsticks pitting, kombinerat med en lätt mörkbrun färgton av blåneringsrest. Fragmentarisk blanksvart blånering i skyddade partier, bakom laddarmens upphak exempelvis. Ca 2% blånering kvar. Överlag fina ytor, trumman något mer sliten utvändigt än resten. Varbygeln är riktigt fin med en hel del oxiderad försilvring kvar, vilket brukar tilltala många. Halvmåneformat korn av nysilver, i gott skick. 

Laddarmen har en mycket gammal lagning och är färgbättrad för längesedan. 

Mycket jobb nedlagt på den här revolvern för att den särskilt ska tilltala dagens skyttar. Nytillverkad och noga inpassad trumaxel för minsta möjliga glapp.
Revolvern hade ett mycket stort glapp mellan trumma och pipa när den kom till oss, den var inte i skick för att skjuta med. Därför har vi valt att lossa, svarva av och skruva in pipan ett varv. Nu är spelet 0,1 mm, vilket är det mått revolvern hade när den var ny.
Vi har även passat in nya nipplar och satt en bussning i en av brunnarna, där gängorna var förstörda. Provskjutet ok.
Matningen är intrimmad till perfektion och revolvern är nu sammantaget så bra den kan bli. Loppet har bra räffling med ytlig pitting längs med. Slutligen ska det nämnas att samtliga skruvar och nipplar är lossade. Revolvern kan lätt demonteras i sina beståndsdelar. 

En noga intrimmad liten .36":a för skyttens behov. Det finns inte drivor av dessa på marknaden, särskilt inte i detta utmärkta mekaniska skick. Passa på!