Remington New Model Police Revolver, #3033

Pris:
26 785,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 23/9

Reserverad för 8/10 K. S. 

NRA: Fine

Remington New Model Police Revolver med serienummer 3033. Tillverkad uppskattningsvis år 1866-67 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av 18 000 tillverkade. Merparten av dessa konverterades eller tillverkades från början som en uppdaterad, patronladdad variant i kaliber .38 Rimfire. Dessa levererades med en särskild trumma med löstagbar baksida samt en utbytescylinder för att kunna avfyras som slaglåsrevolver då fabriksladdad ammunition inte fanns tillgänglig. Dessa exemplar har urfräsningar i stommen och på hanen för att kunna fungera med patron-trumman. 

Detta exemplar är bevarat i ursprunglig slåglåsform.

Pipans längd 4.5", trumma för fem skott i kaliber .36". Single-action. 

Exemplaret är en lyxvariant med fabriksmonterade grepp av äkta elfenben från elefant. Greppen är märkta med serienummer i blyerts på insidan. Även hållarna för skruven som håller kolvsidorna är Remington original som bevisligen är tillverkade av nysilver, då koppar har krupit ut under mycket lång tid och missfärgat elfenbenet något (det gröna). Med andra ord kan man vara säker på att kolvsidorna är original och därför bearbetade innan år 1947. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Bladkorn av nysilver. Revolvern är helt original och nummerriktig. Trumman endast märkt med intern fabriksstämpel "11". 

Över 60% original blånering finns bevarad. Varbygeln har svartoxiderad orörd försilvring till 50%. I övrigt är varbygeln trevligt senapsfärgad som äkta orörda exemplar är, ingen putsning. Tydlig men snedstansad adress på pipan, ordet "New Model" är som ofta på dessa, otydligt. Varbygeln även stansad "J" på vänster sida. En intern fabriksmärkning. Kolvsidorna av elfenben är i fint skick utan saknade bitar. En lätt sprickbildning finns på vänster halva kring muttern av nysilver. Den högra har en något mer iögonfallande spricka nedtill som varken känns med fingret eller utgör någon risk för att spricka mer, det har sannolikt sett ut så i hundra år. 

Mekaniskt perfekt skick. Matningen följsam och distinkt med frisk fjädring. Låser närmast stumt i helspänn. Trumman har en mindre kosmetisk lagning vid en nippelbrunn, inget som påverkar funktionen. Spel mellan trumma och pipa är 0,10 mm. Dessa revolvrar ska vara så tighta från början bevisligen. Mycket fina nipplar. Mycket fint lopp. Blankt med ytterst få spridda pits. Alla skruvar och nipplar lossade och infettade. 

Ovanligt fin samlarvärdig lyx- Remington Police. Den som vill skjuta med den gör rätt i att rengöra nogrannt för att bevara finish och vara försiktig med olja och lösningsmedel i närheten av elfenbensgreppen. Den lär presetera som vore den ny på skjutbanan om du tar med den dit. Fin siktbild och schysst trycke.