Remington New Model Police Revolver, #3536

Pris:
22 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Police Revolver med serienummer 3536. Tillverkad i mitten på 1860-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Piplängd 4.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .36". Single-action.

Blånerad, med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av fernissad valnöt.

Samma serienummer återfinns på pipa, stomme och varbygel. Serienummer på kolvsidor och trumma går ej längre att tyda. Pipans adress i tre rader är tydlig och välbevarad.

Exemplaret är ej putsat och behåller cirka 25% ursprunglig blånering, fläckvis. Den naturligt patinerade varbygeln har spår av försilvring i de skyddade skrymslena. De välbevarade kolvsidorna är utan större hanteringsmärken och har fina ytor. Fragmentarisk fernissa finns kvar. Hanen har en liten del flamhärdning kvar på baksidan långt ned.

Ett vackert, naturligt patinerat exemplar vars enda möjliga "drawback" är en äldre lagning av den ursrprungliga trumaxelns främre del, fingergreppet. Det är synd att byta ut trumaxeln mot en som ser bättre ut i vårt tycke, då det med all sannolikhet är den ursprungliga.

Mekaniskt fint skick. God fjäderspänst och välfungerande matning. Originalnipplarna är ej utbytta men är lossade, precis som övriga skruvar.

Ett överlag samlarvärdigt exemplar i välfungerande skick.