Remington New Model Police Revolver, #4114

Pris:
34 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Reserverad för RO

Remington New Model Police Revolver med serienummer 4114. Tillverkad mellan år 1865-73 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Pipans längd detta ex är 4.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .36".

Samma serienummer på pipa, stomme, varbygel, #4114.

60-70% blånering kvar på pipan. Stommen har fragmentarisk blåneringsrest. Resten av ytan har övergått i den ljust gråbruna patinan som man ofta ser på välbevarade revolvrar. Trumman har 60-70% blånering kvar. Viss flamhärdningskulör bevarad på hanen. Närmast all försilvring intakt på varbygeln. Kolvsidorna har närmast all fernissa kvar och väldigt lite hanteringsmärken.
Exemplar har överlag en mycket välbevarad yta med skarpa kanter och släta ytor, utan pitting eller större slagmärken.

Mekaniskt utmärkt skick. Matningen är smidig och krispig med helt korrekt timing. Ytterst lite spel radielt, axiellt och i rotationsriktningen vid helspänn som vittnar om viss användning. Men den är väldigt välbevarad för att vara fullkomligt i originalskick. Nya nipplar från Track of the Wolf sitter inpassade i revolvern, originalen medföljer i påse. Fint lopp, blankt med fåtalet rostgropar jämnt fördelat längs hela loppet. Samtliga skruvar och nipplar lossade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm.

Ett mycket fint exemplar som är helt redo att följa med till skjutbanan, för den som vill skjuta med en nätt och trevlig New Model Remington i skala mindre.