Remington New Model Police Revolver, #6168

Pris:
12 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Publicerad 5/4 -19

NRA: Good


Remington New Model Police Revolver med serienummer 6168. Tillverkad ca år 1867 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Modellen tillverkades mellan 1865 till 1873 i ca 18 000 exemplar. Konstruerades och marknadsfördes för att konkurrera med Colt Model 1862 Police. Ser ut och fungerar som en nedskalad version av New Model Navy. Piplängd 5-3/32″, trumma för fem skott i kaliber .36″. Single-action mekanism. Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing och kolvsidor av fernissad amerikansk valnöt. Bladkorn av nysilver, utformat för att vara hölstervänligt. Modellen är större än Remington Pocket men mindre än Belt och Navy. Storleken är nära Colt Police men är nättare.

Revolverns märkningar: Sedvanlig treradig pipadress som återfinns på många av Remingtons samtida revolvrar. Adressen är till hälften synlig på detta exemplar då pipan kortats med knappa 1-1/2″.  Detta exemplar hade ursprungligen en piplängd på 6-1/2″. Laddarmen märkt med militär sub-inspector initial ”R” då den kommer från en Remington New Model Navy Revolver som levererats till nordstatsarmén. Varbygelns vänstra sida märkt ”J”, kan vara en kontrollstämpel från fabrikens kvalitetskontroll. Trumman märkt ”H” i matarkransen. Pipans serienummer gick förlorat i avkortningsprocessen. Varbygel och stomme märkta med nummer 6168. Kolvsidorna är med stor sannolikhet de ursprungliga att döma av passformen men deras blyerts märkning syns inte längre. Inga övriga märkningar. Revolvern är ej att betrakta som nummerriktig då vi inte kan veta att pipan kommer från detta exemplar.

Revolverns finish: Revolvern är egentligen ganska välbehållen överlag med fina släta ytor och ger ett välvårdat, snyggt intryck. Men defekterna som finns är en lagning i stommen vid fästet för laddarmen, vilken är modifierad och kommer från en annan original Remington revolver. Upphaket för laddarmen och trumaxeln är även de bearbetade för att fungera väl med den nya laddarmen. Pipan är som tidigare nämnts kortad men är egentligen i bra skick med ett fint lopp. Fin mynning. Kornet är original men något nedfilat upptill. Pipa och stomme saknar original blånering men trumman är fin och har en hel del originalblånering kvar, 50% enligt vår bedömning. Ingen försilvring finns kvar på varbygeln. Kolvsidorna har ingen fernissa kvar men är välbehållna och saknar märken eller skador. Hanen har antydan till flamhärdningsmönster om man ser välvilligt på den.

Mekaniskt fungerar revolvern utmärkt. Något litet rotationsglapp finns i helspänn men inget som stör funktionen. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,20 mm. Det här är en utmärkt slitvarg på skjutbanan för den som vill skjuta med en liten Remington .36″: a. Nya nipplar sitter monterade och loppet har god räffling. Varken skruvar eller nipplar sitter fastrostade och fjädrarna är i gott skick. Bra val för den som föredrar att skjuta som en sheriff istället för kavallerist!