Remington New Model Police Revolver, #9442

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för H. B. 1/6 -21

Åter publicerad 1/6 -21

Publicerad 9/5 -21

NRA: Good

Remington New Model Police Revolver med serienummer 9442. Tillverkad under sent 1860-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Pipans längd är 4.5" och trumman rymmer fem skott i kaliber .36". 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av oljad fernissad valnöt. Halvmåneformat bladkorn av nysilver. 

Brun blåneringsrest på merparten av de ursprungligen blånerade delarna. Något rundade kanter överlag. Kolvsidorna är fina och välbevarade utan saknade bitar. De har nästan all sin fernissa kvar om än något tunn överlag. Varbygeln har 40-50% av sin försilvring kvar. 

Pipans adress är nästan helt läsbar men något sliten i mitten, vilket är vanligt. Pipans serienummer måste ha varit grunt stansat då det ej syns längre. Varbygel och stomme har samma serienummer, 9442. Kolvsidorna som av allt att döma är de ursprungliga har ej längre synligt serienummer då det skrevs med blyerts på insidan. Det är nu bortnött. Trumman har ett otydligt serienummer som inte ser ut att vara 9442. Kommer troligtvis från annat exemplar. 

Mekaniskt noga genomgången. Spelet var för stort mellan trumma och pipa, nära 0,5 mm när den kom till oss från USA. Pipan är nu inskruvad ett varv och spelet injusterat till 0,1 mm så som det var från början. Samtliga nipplar och skruvar lossade. En av trummans nippelbrunnar hade skadade gängor. Vi har monterat en riktig bussning för originalgängor för att återställa funktionen. Matningen är injusterad med diverse åtgärder för en krispig, smidig gång och minimalt med spel samt fin linjering kammare-lopp. God spänst i fjädrar. Loppet har genomgående god räffling och ett jämnt, patinerat utseende. Den här revolvern är i ett klanderfritt mekaniskt skick och kommer garanterat att göra skytten nöjd!