Remington New Model Police Revolver, #9865

Pris:
25 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för P. 30/10

Publicerad 22/9

NRA: Very Good

Remington New Model Police Revolver med serienummer 9865. Tillverkad sannolikt sent 1860-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av 18 000 exemplar tillverkade. Utkom efter amerikanska inbördeskrigets slut. Utformades för att konkurrera med Colt Model 1862 och Colt Pocket Navy. Tanken var här att skapa en mindre revolver som skulle kunna bäras på höften till fots under långa dagar och nätter utan att hindra rörelseförmågan. Samtidigt är den kaliber .36 med 6.5" pipa vilket ger bra "stopping power"..

En nedskalad version av Remington New Model Navy och Belt. 

Fanns med olika piplängder från fabrik. Det här exemplaret har den ovanliga och eftertraktade 6.5" pipan. 
Kaliber .36", trumma för fem skott, single-action.

Blånerad med flamhärdad hane, varbygel av försilvrad mässing, kolvsidor av fernissad valnöt och bladkorn av nysilver. 

Märkt med pipadress i tre rader, lika som på New Model Army, Navy, Belt och Pocket. Fabrikens inspektionsstämpel "B" på vänster sida stommen bakom rekylskölden. I övrigt märkt med serienummer på pipa (otydligt), stomme, varbygel och kolvsidor i blyerts. Trumman omärkt, två gamla dorn-slag finns.

Ett använt men samtidgt väldigt fint exemplar med 30% blånering kvar och 70% försilvring samt nästan alla fernissa. Svag flamhärdningskulör på hanen. Mycket lite ytlig korrosion på stommen framför trumman. Släta fina ytor och skarpa kanter. Lite pits och lätt hölsterslitage fram vid mynningen. 

Mekaniskt krispigt och fint skick med distinkt matning. Marginellt glapp i rotationsriktningen vid helspänn. Alla skruvar och nipplar lossade och infettade. Nipplar original i okej bruksskick. Mycket fint lopp med spridda ytliga pits. Bättre än genomsnittet och räcker till "Fine". Spel mellan trumma och pipa 0,25 mm.

Revolvern passar samlaren främst men är inte för fin för att skjuta med om man är nogräknad med rengöring och hantering. Trevligt alternativ och en av de mekaniskt bästa för skytten med mindre händer eller kanske för frun/dottern som vill börja med skytte?