Remington-Rider Double Action New Model Belt Revolver, #2086

Pris:
42 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington-Rider Double Action New Model Belt Revolver med serienummer 2086. Tillverkad  under andra halvan av 1860-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Det här en av endast ca 3000-5000 exemplar. En relativt ovanlig och mycket eftertraktad revolver. Här i sin ursprungliga slaglås version. Denna modell gjordes ofta direkt patronladdad.

Den utgör ett sidoprojekt eller gren i Remington-trädet av revolvrar. Det finns en modell i New Model familjen som heter Belt. Den är storleksmässigt mellan Navy och pocket. Kalibern är .36".

Men den här revolvern Double Action New Model Belt bygger vidare och utökar funktionaliteten med Double Action. För patenten till double-action mekanismen står Joseph Rider vars namn syns i den unika pipadress i väldigt lågt typsnitt som syns på pipans ovansida.

En revolver som är väldigt kul att äga som komplement till den mer vanligt förekommande New Model Army eller Navy.

Pipans längd på detta exemplar (finns bara en version egentligen) är 6-1/2". Total längd är 11-3/4". Vikten på detta exemplar är 967 gram.

Detta exemplar som ursprungligen varit blånerat, med en försilvrad varbygel av mässing och kolvsidor av fernissad valnöt är i ett mycket välbevarat och fint skick.

Mycket av blånering kvarstår, och mest koncentrerat till pipa och laddarm, vilket är vanligt. Varbygeln som kommer från en annan likadan revolver och har ett annat serienummer, behåller hälften av sin försilvring med en vacker patina. Kolvsidorna har inga skador och utmärkt passform med riklig fernissa kvar idag.

Mekaniskt fungerar revolvern som ska. Ytterst lite glapp vid helspänn och ett spel mellan trumma och pipa på endast 0,15 mm.

För investeraren eller den avancerade samlaren.