Remington-Rider Double Action New Model Belt Revolver, #3185

Pris:
26 785,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 31/8-19 

Publicerad 16/7 -19

NRA: Good


Remington-Rider Double Action New Model Belt Revolver, serienummer 3185. Tillverkad under sent 1860-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Kaliber .36, piplängd 6-½”, trumma för sex skott. Modellen har en Double Action mekanism och fungerar som en modern revolver i det avseendet. Mycket ovanlig revolver tillverkad i några få tusen exemplar och mycket åtråvärd för samlaren. Det här är ett exempel på standard modellen.Pipan är märkt ”MANUFACTURED BY REMINGTONS’, ILION, N.Y./RIDER’S PT. AUG. 17, 1858, MAY 3, 1859”. Delvis svår att läsa på detta ex.

Övriga märkningar består av bokstaven R på vänster sida av varbygeln. Bokstaven W på baksidan av trumman, i matarkransen.

Pipan märkt undertill med nummer 3185, varbygeln märkt 3185, stommen märkt 3185 innanför kolvisdan. Kolvsidorna har inga tydbara märkningar men är ”dekorerade” med horisontella linjer längst ned.

Åtminstone stommen är ursprungligen förnicklad, svårt att säga om de övriga delarna var blånerade eller förnicklade från början. Nu är exemplaret avputsat och omblånerat på pipa, laddarm, stomme, trumma och hane. samt även trumaxeln. Kolvsidorna är något avslipade men mycket lite. Varbygeln har till synes orörd patina med spår av försilvring på de skyddade sidorna.

Mekaniskt fullständigt genomgången och funktionen kan sägas vara i samma skick som ny. Loppet har tydlig räffling med förhållandevis höga bommar med en del pitting. Loppet skulle prestera god precision. Nipplarna är lossade och infettade. De är de ursprungliga och duger för provskjutning. Vi rekommenderar starkt att inte köpa det här exemplaret i syfte att mängdskjuta då det är en mycket ovanlig modell. Spel mellan trumma och pipa är 0,40 mm.

Ett komplett och välfungerande originalvapen från Remington som gjordes i mycket få exemplar på 1860-talet. Mycket svårt att hitta överhuvudtaget.

Observera att modellen är i storleksklassen mellan New Model Navy och New Model Police, därav ”Belt” den skulle vara lämpligare att bära på höften, men behövde inte vara fullt så portabel och nätt som polisen önskade.