Remington-Rider Double Action Pocket Model Revolver, #3593

Pris:
11 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington-Rider Double Action Pocket Model Revolver med serienummer 3593. Tillverkad på 1850-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Utformad av Joseph Rider, en konstruktör anställd av E. Remington & Sons. Banbrytande modell för sin tid och en av de allra första framgångsrikt serieproducerade double-action revolvrarna tillverkade i USA.

En liten double-action revolver i kaliber .31" med trumma för fem skott. Kan avfyras Single eller Double -action. Piplängd 3.5".
Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av nysilver. Korn av nysilver. Oktagonal pipa med tvåradig pipadress, tydligt välbevarad. Kolvsidor av hårdgummi.

40% originalblånering finns kvar sammanlagt på pipa, stomme och trumma blandat med orörd patina. Nummerriktig, tydliga märkningar.

Detta är främst ett samlarvapen. Vi har inte lossat nipplar, de är original. Skruvar lossade. Matningen av trumman fungerar som den ska men den behöver en mindre översyn då den inte riktigt hakar upp som den ska. Både hel och halvspänn håller inte. Man kan känna att upphaken finns där men de håller inte riktigt. Fint lopp med mindre skönhetsprickar. Spel mellan trumma och pipa är 0,15 mm. Vi rekommenderar andra modeller för skytteverksamhet. Denna modell lämpar sig väl för samling främst.