Remington-Rider Pocket Model Revolver, #297

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för M. S. 27/3 -21

Publicerad 22/9 -20

NRA: Fine

Remington-Rider Pocket Model Revolver med serienummer 297. Tillverkad uppskattningsvis tidigt 1860-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av 2000 exemplar tillverkade och en av få kvarvarande som inte konverterades till .32RF. 

Piplängd 3", trumma för fem skott i kaliber .31". Double-action. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel-båge av nysilver. Kon-format korn på laxfot av nysilver. Kolvsidor av hårdgummi. 

En av de tidigaste amerikanska double-action revolvrarna. Utformad och konstruerad av Joseph Rider från Newark, Ohio. Han blev senare en mycket betydelsefull anställd på E. Remington & Sons och flyttade till Ilion, där fabriken ligger än idag. 

Speciell tvåradig pipadress, samma som på Double action Belt som Joseph Rider konstruerade senare. 

Märkt med serienummer 297 på pipa, stomme och varbygel-båge samt kolvsidor av gummi. Nummerriktig.

40% blånering kvarstår varav resten har övergått i en vackert patinerad chokladbrun ton. Riklig flamhärdningskulör på hanen. Kolvsidorna helt intakta med perfekt passform. Uppenbarligen användes ganska lite nickel till nysilver detaljerna i dessa tidiga exemplar då de nästan är mässingsfärgade. Ett trevligt exemplar som inte är putsigt utan har kvar sin patinerade original-känsla.

Mekaniskt fungerar den perfekt med distinkt och följsam matning som inte krånglar. Fungerar klockrent i både single och double action. Tänkt som det ultimata lilla personförsvarsvapnet för den kortspelande och horhus-besökande gentlemannen. Double-action för snabba lägen på nära håll och single action för precision på längre håll. Original nipplar i gott skick. Alla nipplar och skruvar lossade och infettade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm. Loppet fint med lite spridd pitting och ett litet parti långt fram, upptill med pitting. Tydlig räffling. 

Lämpligt exemplar för samlaren. Det är ett sällsynt vapen i sällsynt fint skick. Det går utmärkt att skjuta med den för den som önskar förstås.