Remington-Rider Pocket Model Revolver, #5249

Pris:
11 607,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 1/5

NRA: Good

Remington-Rider Pocket Model Revolver med serienummer 5249. Tillverkad sent 1860-tal eller tidigt 1870-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Ritad av Joseph Rider, ursprungligen från Ohio. En anställd anställd på E. Remington & Sons. Modellen är en av de tidigaste double-action revolvrarna som ritades och tillverkades i USA. Tillverkades även med utbytbar trumma för patroner i kaliber .32 Rimfire. En antik kantanäntändnings patron för svartkrut. Det här exemplaret är en sådan och är av sen tillverkning. Men den saknar sin utbytbara rimfire trumma. Den är därför licensfri i Sverige idag. Den har endast sin slaglåstrumma. Man vet att det är ett sådant exemplar eftersom serienumret är stansat i stommen framför avtryckaren istället för i varbygeln av nysilver. 

Nummerriktigt samlarexemplar. Kaliber .31", trumma för fem skott. Piplängden är standard, 3". 

Blåneringen övergången i brun rest. Pipadress något otydlig. Det senare stolpkornet, vilket är korrekt för serienumret. De tidiga hade kon-format korn på laxfot, av nysilver. 

Mekaniskt välfungerande. Fungerar mycket bra både i single och double-action. Nipplar ej lossade. Vi räknar det här exemplaret som ett rent samlarobjekt och inget man skjuter med. Då finns det många bättre alternativ! 

Modellen är ett spännande inslag i alla Civil-War samlingar. Mycket liten till storleken och historiskt intressant. Särsklit om du är extra intresserad av Remingtons revolverproduktion, så är det här ett tillfälle du inte får missa!