Rogers & Spencer Army Model Revolver, #1539

Pris:
33 928,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för J. H. 13/4 -21

Inbyte, Åter publicerad 10/4 -21

Publicerad 15/6 -19

NRA: Fine


Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 1539. Tillverkad år 1865 i Willow Dale, nära Utica i delstaten New York. Tillverkad på kontrakt mellan United States Ordnance Department och Rogers, Spencer & Co. En mycket robust kavalleri revolver som aldrig användes i inbördeskriget. De levererades men kom inte till användning. 

Kaliber .44", Single action med trumma för sex skott. 

Vapnets märkningar: Sub-inspector initialer finns på pipa, stomme, varbygel, trumma och kolvsidor, samtliga ett B. Cartouche av RPB, Robert P. Barry. Nästan nummerriktig, det står 1329 på pipan, trumaxeln är nytillverkad med nytt serienummer. 

Vapnets finish: Väldigt stor andel blank blånering finns kvar och revolvern ger ett riktigt välbevarat intryck överlag med sina skarpa kanter och få hanteringsmärken. Lite slitage på kolvträet drar ned intrycket något och det räcker inte riktigt ändra fram till betyget NRA: Excellent.

Mekaniskt skick: Snyggt hemgjort korn i gott skick, lagom för skytte på 25 meter. Matningen är så nära nyskick man kan komma på en 150 år gammal revolver, med en tydligt krispig känsla i gången. Trycket är justerat för den moderna skyttens önskemål och är lätt med fin gång. Spelet mellan trumma och pipa är 0,15 mm vilket är orört original och nära fabriksspecifikation. Nipplarna är i nyskick och alla skruvar är lossade och infettade. Loppet är så nära nyskick man kommer, se bilder. En utmärkt revolver för den kräsne skytten. Självklart är den ett bra exemplar för samlaren av Civil War vapen också.