Rogers & Spencer Army Model Revolver, #2708

Pris:
17 857,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad JJ 13/11 -19

Publicerad 13/11 -19

NRA: Good

Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 2708. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Company i Willow Dale/Utica, New York State. 

Uppskattningsvis 5800 tillverkade varav man tror att 800 tillverkades för den civila marknaden och saknar stämplar. De övriga 5000 ska ha militära stämplar och sålts på kontrakt till United States Ordnance Department dvs. Nordstaternas armé. De sista ska levererats i September 1865, ca tre månader innan kriget tog slut. Levererades aldrig till något kompani utan blev liggande till 1901 då Bannerman erbjöd dem på samlarmarknaden. 

Kaliber .44", trumma för sex skott och piplängd på 7.5". Single-action. Trumman kan tas ut åt höger efter att trumaxeln/laddarmen lossats framåt. Blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Kolvsidor av valnöt.

Märkt med Rogers & Spencer / Utica på topstrap av stommen. Många delar märkta med serienummer och sub-inspector stämplar. Vänster kolvsida märkt med cartouche av Principal sub-inspector RPB, Robert P. Barry. Detta är alltså ett av de 5000 militära exemplaren. Nummerriktig med originaldelar. 

Ingen finish finns kvar, delvis pitting och måttlig avputsning. Typiskt shooter skick.

Mekaniskt utmärkt funktion med den sedvanliga Rogers & Spencer kassaskåpskänslan i matningen. Krispig och stum trots sitt medfarna yttre. Spel mellan trumma och pipa är 0,25 mm. Lagom hårt trycke, lättare än original. Testat och säkert. Har använts som shooter i lagom stor utsträckning under åren. Det syns på det slitna men ändå fina loppet. Blankt med tydlig om något grund räffling. Mer än tillräckligt för att sätta snurr på en rundkula som framdrivs av det långsamma svartkrutet. Utmärkt val för den som vill skjuta med en bra .44": a som inte kostar för mycket och håller bra. Moderna fräscha nipplar, dock inte helt nya. Allting lossat och infettat, kan lätt demonteras efter skytte för rengöring.