Rogers & Spencer Army Model Revolver, #3094

Pris:
40 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Excellent

Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 3094. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Co., Willow Dale, New York.

Ett av endast 5000 exemplar som såldes på kontraktsbasis till nordstaterna precis i slutet på amerikanska inbördeskriget. Totalt 5800 exemplar tillverkade.

Serienummer 3094 är i ett exceptionellt fint skick. 90% blånering bevarad och riklig flamhärdningskulör på hane gör detta till ett högst värdefullt samlarexemplar. Alla delar original, även om vänster kolvsida har ett annat serienummer, 2206.

Tydliga militära märkningar med kartusch från RPB, Robert P. Barry (inspekterade alla Rogers & Spencer).

Mekaniskt är dessa vapen nära fulländade som slaglåsrevolvrar. De har en kassaskåpsliknande gång i matningen. Detta exemplar är inget undantag. Stum fin låsning i helspänn och god fjäderspänst. Loppet är FELFRITT, vilket är helt fantastiskt med tanke på vapnets ålder. Man häpnar varje gång. Kamrarna ser ut som att de aldrig vore avfyrade. Otroligt. Spel mellan trumma och pipa orört original, 0,10 mm. Direkt importerat av oss från den amerikanska samlarmarknadens finare hörn och ej rört.

Ett samlarexemplar av rang!! Skulle man börja skjuta med det, nåde den som inte rengör mycket, mycket noga...