Rogers & Spencer Army Model Revolver, #3597

Pris:
31 250 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 5/2

Publicerad 23/7 -19

NRA: Fine


Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 3597. Tillverkad 1865 i Willowdale när Utica, delstaten New York. Levererad till nordstatsarmén för att användas under amerikanska inbördeskriget. Kriget tog dock slut och de femtusen Rogers & Spencer i kaliber .44" blev liggande oanvända. Vid sekelskiftet såldes de ut till den civila marknaden. 

Märkt med sub-inspector initialen B på många delar, pipa, stomme, vaarbygel, hane, kolvsidor, trumma etc. Cartouche av Robert P. Barry på vänster kolvsida, en bit saknas. Fin adress på topstrap.

Riklig blånering finns kvar och revolvern ger ett väldigt välbevarat intryck.

Mekaniskt är revolvern begagnad med i fint skick. Den har inte den där krispiga känslan som brukar finnas på ett flertal exemplar men känns ändå väldigt frisk. Ett ytterst litet "rassel" infinner sig överlag. Det är tydligt att revolvern är väl använd som en riktigt lyxig shooter av någon svartkrutsentusiast borta i staterna. Spelet ligger på 0,30 mm mellan trumma och pipa. Trycket är utmärkt injusterat för den moderna skyttens behov. Nytt korn i fint skick sitter på plats och lämpar sig för skytte på 25 meter. Loppet är riktigt fint med ytterst lite spår av svartkrutsslitage. Moderna nipplar sitter inpassade.

Ett utmärkt exemplar för den kräsne skytten, allt injusterat och klart för banan.