Rogers & Spencer Army Model Revolver, #3711

Pris:
28 571,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 16/10 LE

Publicerad 16/7 -19

NRA: Fine


Rogers & Spencer Army Model Revolver, serienummer 3711. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Company i Willow Dale (nära Utica), New York State på kontrakt av United States Ordnance Department. Vapnen levererades nära krigets slut och det finns inget som tyder på att de användes av något förband. Exemplaret har sub-inspector -stämplar på samtliga väsentliga delar, även en cartouche på vänster kolvsida. Laddarm och trumaxel har nummer 2, övriga delar har nummer 3711. Piplängden är 7-½”, trumman har sex kammare i kaliber .44″. Single-action -mekanism. Ursprungligen blånerad med flamhärdad laddarm och hane.

Riklig blånering framförallt på stommen. Skarpa kanter och tydlig pipadress, tydlig cartouche. har använts men har inte skjutits med så mycket, väldigt begränsad pitting i ramen. Laddarmen och trumaxeln är utan tvekan antika original. Bannerman köpte hela lasset med Rogers & Spencer efter kriget, inklusive reservdelar. De förvarades isärtagna och många såldes sedan efter år 1901 med fel delar monterade, vissa med reservdels -exemplar av laddarm/trumaxel, vilket är förklaringen till att delarna har nummer ”2” av korrekt typsnitt.

Mekaniskt är vapnet som när det utkom ur fabriken. Låsning och matning av trumman är mycket distinkt med obetydligt glapp i helspänn. Spel mellan trumma och pipa är 0,10 mm, självfallet ej backad. Nipplarna är lossade och så även samtliga skruvar. Vapnet kan lätt tas isär för rengöring efter eventuellt skytte. Loppet är mycket välbevarat och blankt, med skarpa bommar och räfflor. Allt som allt är skicket ett starkt Fine. Det som drar ner priset är att de annars så fina kolvsidorna har hamrats med och är lite fula undertill samt att laddarmen och trumaxeln har annat nummer.