Rogers & Spencer Army Model Revolver, #4675

Pris:
32 142,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 12/10

Reserverad för T. H. 17/10

NRA: Fine

Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 4675. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Co. i Willow Dale, New York State. 

Rogers & Spencer Army Model Revolver har en piplängd på 7.5" och en trumma för sex skott i kaliber .44" som avfyras single-action. En konventionell slaglåsrevolver av mycket solid konstruktion av mycket hög tillverkningskvalitet. Tveklöst en av de finaste renodlade slaglåsrevolvrarna som tillverkats i USA. 

I November 1864 inkom en beställning på 5000 stycken Army Model till Rogers, Spencer & Company från United States Ordnance Department. De var färdiglevererade i september följande år, 1865. Kriget som de var avsedda att användas i slutade i december 1865 bara knappt tre månade senare. Dessa 5000 revolvrar blev då liggande oanvända i delar, ända till början av 1900-talet. 

Modellen är blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Kolvsidor av oljad valnöt. 

Exemplaret är i ett ovanligt fint skick. Cirka 60% blånering finns kvar, med en tyngdpunkt på stommen. Varbygeln har mönster och svag kulör av flamhärdning. Viss svag kulör av flamhärdning på hanen. Kolvsidorna är mycket fina och intakta och har ytterst få slag/hanteringsmärken. Tydliga militära inspektionsmärkningar över hela revolvern. Kartusch av Robert P. Barry på vänster kolvsida som på alla Rogers & Spencer. Trumman har till och med viss blånering kvar på framsidan.

Mekaniskt mycket fint skick. Rogers & Spencer är kända för sin tighta mekanik och det här exemplaret är inget undantag. Spel mellan trumma och pipa på endast 0,10 mm. Nytt förhöjt korn som passar skytte på 25 M. Fräscha moderna nipplar passande tändhattar storlek 11 sitter monterade. Alla skruvar och nipplar är lossade och infettade. Revolvern är i ett utmärkt mekaniskt skick. Matningen är klanderfri och den låser stumt i helspänn med fin linjering kammare-lopp. Alla delar original och revolvern är nummerriktig. Loppet är i ett superskick om än inte helt spegelblankt. 

Det här är den ulitmata shootern i kaliber .44" samt ett mycket värdigt samlarobjekt från Civil War-eran.