Rogers & Spencer Army Model Revolver, #4976

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad RO 22/1

Publicerad 12/11 -19

NRA: Good

Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 4976. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Company i Willow Dale/Utica, New York State. 

Uppskattningsvis 5800 tillverkade varav man tror att 800 tillverkades för den civila marknaden och saknar stämplar. De övriga 5000 ska ha militära stämplar och sålts på kontrakt till United States Ordnance Department dvs. Nordstaternas armé. De sista ska levererats i September 1865, ca tre månader innan kriget tog slut. Levererades aldrig till något kompani utan blev liggande till 1901 då Bannerman erbjöd dem på samlarmarknaden. 

Kaliber .44", trumma för sex skott och piplängd på 7.5". Single-action. Trumman kan tas ut åt höger efter att trumaxeln/laddarmen lossats framåt. Blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Kolvsidor av valnöt.

Märkt med Rogers & Spencer / Utica på topstrap av stommen. Många delar märkta med serienummer och sub-inspector stämplar. Detta är alltså ett av de 5000 militära exemplaren. Nummerriktig utom kolvsidorna som är hemmagjorda (men fina och sköna att hålla, dock kanske inte perfekt passform ut i kanterna men det går ju att slipa till för den som har lust!).

Ingen finish finns kvar. Ytterst lite ytlig pitting. Släta ytor och skarpa kanter överlag. Brun blåneringsrest på stommen.

Mekaniskt utmärkt funktion med den sedvanliga Rogers & Spencer kassaskåpskänslan i matningen. Krispig matning med stumt helspänn. Spel mellan trumma och pipa är 0,25 mm. Lagom hårt trycke, lättare än original. Testat och säkert. Har använts som shooter i lagom stor utsträckning under åren. Väldigt fint lopp i förhållande till utsidan, vi blev förbluffade! Blankt och med skarp räffling. Utmärkt val för den som vill skjuta med en bra .44": a som inte kostar för mycket och håller bra i längden. Moderna fräscha nipplar, dock inte helt nya. Allting lossat och infettat, kan lätt demonteras efter skytte för rengöring.