Rogers & Spencer Army Model Revolver, #5001

Pris:
36 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Rogers, Spencer & Company Army Model Revolver med serienummer 5001. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Company i Willowdale, New York State.

5 800 exemplar tillverkade. Beställda under inbördeskriget, men levererades till United States Ordnance Department först när kriget var över. 5000 fick militära märkningar, 800 fick inte det. Dessa 800 var avsedda att säljas på den civila marknaden.

Serienummer 5001 har militära märkningar och kartusch på vänster kolvsida av Robert P. Barry, slutinspektör.

Tvåradig adress på stommens ovansida, topstrap, som lyder ROGERS & SPENCER, UTICA NY.

Samma serienummer på alla så märkta delar, pipa, laddarm, trumaxel, stomme, trumma, varbygel och kolvsidor varav den ena av dem med blyerts. Revolvern anses nummerriktig.

Riklig originalblånering bevarad med relativt jämn fördelning över vapnet. Där blåneringen inte är svart, högblank så ser vi en lätt prickig fin o'boy ton av blåneringsrest. Riktigt fint korn med skarp topp, absolut det ursprungliga. Kolvsidorna är i gott skick med en mindre flisa frånvarande på vänster "tå".

Mekaniskt nyskick. Vill påstå att revolvern knapp har varit avfyrad. Loppet är absolut felfritt. Kan egentligen inte observera några tecken på att svartkrutsgaser skulle ha angripit metallen. Gott om blånering kvar i kamrar och lopp. Fin mekanisk funktion.

En ytterst välbevarad, komplett och nummerriktig Rogers & Spencer till rimligt pris. Det här är en garanterat säker investering, vapensamlande är på frammarsch och vapen i gott skick som denna är alltid ett säkert val.

Importerad av oss direkt från de finare kvarteren av den amerikanska samlarmarknaden. Orörd sedan den kom till Sverige, den här revolvern är en investering.