Rogers & Spencer Army Model Revolver, #5127

Pris:
23 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 5127. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Company i Willowdale, nära staden Utica, New York. En av endast 5800 exemplar av denna åtråvärda modell. Avsedd för inbördeskriget men ej deltagande.

Pipans längd kortad från 7.5" till 6,25". Kaliber .44", sex skott. Single-action.

En fullstor kavalleripjäs avsedd för inbördeskriget. Ett litet kontrakt om 5000 stycken beställdes av nordstaterna men kriget hann ta slut innan leverans. Övriga 800 sålda på den civil marknaden. Det här exemplaret måste vara ett av de sista militära exemplaren. Kontrollstämplar finns men kolvsidorna är utbytta så de saknar sin kartusch på vänster halva.

Kolvsidor och laddarm saknar serienummer, är av senare tillverkning. Skruvarna som håller laddarmen på plats är heller ej original men mycket väl fungerande med en tydlig markering för vilket läge som är öppet läge. Kortningen av pipan är mycket proffsigt utförd.

Ett i vårt tycke häftigt exemplar för skytten som vill ha en "sheriff" modell som är perfekt för banan. Här har man supersköna kolvgrepp av oljad valnöt som ger bra grepp, ej blankslipade och ett snyggt förhöjt korn redan på plats, för 25 meter. Loppet lämnar inget övrigt att önska och den är riktigt tight i matningen med stum låsning och god fjäderspänst. Inget sitter fastrostat och den är klar för banan. Fina nipplar och ett spel mellan trumma och pipa på endast 0,20 mm.

Kommisionsuppdrag

Har du också något att sälja? kontakta oss, vi jobbar till förmånliga priser jämfört med konkurrensen.