Rogers & Spencer Army Model Revolver, #920

Pris:
34 821,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 12/10

Reserverad för M. W. 15/10

NRA: Fine

Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 920. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Company i Willow Dale, New York State. 

En av de 5000 stycken som köptes av nordstaterna. Militära inspektionsstämplar på de flesta delar. Kartusch på vänster kolvsida av Robert P. Barry, som på alla R&S. Nummerriktigt exemplar.

Rogers & Spencer Army Model har en piplängd på 7.5" och en trumma för sex skott i kaliber .44". Den avfyras single-action. 

Blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Kolvsidor av oljad valnöt. Korn av mässing. 

Exemplaret har riklig blånering. Trumman har närmast helt intakt blånering, mycket ovanligt. Pipan har en del blånering kvar, cirka 25%. Stommen har minst 90% blånering kvar. Ingen flamhärdningskulör kvar vad jag kan se. Kolvsidorna är riktigt välbevarade med tydlig märkning undertill. 

Mekaniskt riktigt fint exemplar. Krispig och tight gång i matningen med stum låsning i helspänn. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm. Något hårdtryckt som de brukar vara. Loppet blankt och fint med djup, skarp räffling. Ett fantastiskt exemplar rakt igenom och tresiffrigt dessutom, vilket är extra trevligt för samlarvärdet.