S&W 44 Double Action First Model Revolver, #38493

Pris:
9 000 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Good

Publicerad 5/8 -19

Smith & Wesson 44 Double Action First Model Revolver. Tillverkad uppskattningsvis 1886 i Springfield, Massachusetts. 

En stor double-action revolvermodell som alla tillverkades under 1800-talet men såldes av Smith & Wesson ända fram till 1913. Totalt tillverkad i 53590 exemplar. 

Standard-kalibern är 44 S&W Russian vilket detta exemplar är avsett för. Modellen fanns att få med olika piplängder mellan 4 och 6.5" varav detta exemplar har 5" piplängd. Trumman som är halvflutad är avsedd för sex patronner. 

Revolvern är av brytmodell med tip-down och automatiskt ejektor. Tomhylsorna kastas ut när revolern bryts tillräckligt långt. 

En äkta gunfighter revolvermodell från den amerikanska vilda västern, känd för att ha burits av bl. a. Belle Starr och John Wesley Hardin. 

Fint shooter-skick med riktigt välbevarat lopp och perfekt tight mekanik. 

Den enda finishen som finns bevarad är viss flamhärdningskulör på ena sidan av hanen. Nummerriktig. S&W monogrammen som är stansade på sidan av stommen är något svaga och syns lite dåligt, annars är alla märkningar tydliga. 

OBS: Revolvern kräver licens. Reservera revolvern och ansök med uppgifter ni då får av oss. Om ni mot förmodan inte får licens går köpet tillbaka utan kostnad.