Smith Carbine, #9707

Pris:
19 553,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 10/10 -21

NRA: Good

Smith Carbine med serienummer 9707. Tillverkad under tidigt 1860-tal av American Machine Works, Chicopee Falls, Massachusetts.

Pipans längd är 21-5/8". En slaglåskarbin av brytmodell avsedd för patoner med hylsa av naturgummi i kaliber .50". Idag finns mässings och nylonhylsor att tillgå som ersättare.

Tillverkad i över 30 000 exemplar under amerikanska inbördeskriget. Detta exemplar är ett militärt exemplar som delats ut under kriget. Man kan se de olika kontrollbokstäverna på flera av vapnets väsentliga delar. Vänster sida av kolvhalsen har två kartuscher av slutinspektörerna. Den ena är JH, John Hannis som var aktiv under 1862. Den andra döljs av en mässingsdetalj som är eftermonterad, som det står "57" på.

Ursprungligen blånerad pipa med flamhärdad låda och hane. Kolvträ av oljad amerikansk valnöt. Vapnets mekanism öppnas när man för upp mässingstangenten inom varbygeln.

Märkt med tillverkarens adress, återförsäljarens adress samt patent innehavarens uppgifter. Konstruktionen är ritad av Gilbert Smith, Buttermilk Falls, New York State.

Genomgången och välfungerande kavallerikarbin från Civil War. Skruvar och nippel lossade. Fint lopp om än inte helt spegelblankt, men med mycket fin räffling. Ej nämnvärt glapp, precisionen kommer att vara mycket bra. Denna modell är poppulär bland dagens skyttar och är en rejäl konstruktion.