Smith Carbine, #9925

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 5/7 -21

NRA: Good

Smith Carbine med serienummer 9925. Tillverkad år 1863 av Massachusetts Arms Company i Chicopee Falls, Massachusetts. Exemplar tillverkade av den här fabriken och bärande serienummer under 11000 har konventionella remfästen under kolven och under pipans band. Alla andra Smith Carbine för militärt bruk har bygeln för den särskilda karbinhaken som kavalleriet använde, monterad på vänster sida av lådan. 

Över 30 000 exemplar tillverkade, varav de allra flesta såldes på kontrakt till nordstaternas armé. 

En kavallerikarbin av brytmodell. Kaliber .50", piplängd 21-5/8". 

Idag finns både nylon och mässingshylsor som är lätta att tillgå för den som önskar skjuta med karbinen. Mycket god precision kan uppnås trots grov kaliber och relativt kort pipa. 

Mekaniskt välfungerande exemplar med typisk civil-war patina. Glappar en del när den är öppen men inte när den är stängd. Precisionen kommer att vara utmärkt. Loppet har god räffling, helt genomgående med ytlig patina som är jämnt fördelad. Nippel och skruvar lossade.

Ett populärt samlarvapen ritat av Gilbert Smith från Buttermilk Falls, New York. Exemplaret är nummerriktigt och har tydliga fabriksmärkningar. Eventuella militära märkningar verkar ha nötts bort eller aldrig funnit från början. En hel del av dessa såldes via återförsäljare på den civila marknaden. De flesta hamnade på slagfälten i alla fall, bara inte direkt från fabriken till förbanden. 

Det här är en fantastiskt rolig kompis att ha med till skjutbanan.