Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver, #21321

Pris:
34 900 kr
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 28/3 -22

NRA: Fine

Starr Arms Company Model 1858 Army Revolver med serienummer 21321. Tillverkad tidigt 1860-tal av Starr Arms Company i Binghamton eller Yonkers, New York State.

Totalt tillverkades 23 000 exemplar av modellen varav de flesta har militära märkningar. De såldes på kontrakt till United States Ordnance Department dvs Nordstaterna under amerikanska inbördeskriget.

En slaglåsrevolver av brytmodell med väldigt säregen konstruktion. Trumaxeln är integrerad i Trumman. Pipans längd är 6" och trumman rymmer sex skott i kaliber .44". Hanen spänns genom att man drar i avtryckaren. En bakre avtryckare som knappt syns, används för att avfyra revolvern. Det finns en omställare på den främre avtryckaren som används för att växla mellan single och double action.

Den tredje vanligaste revolvern under amerikanska inbördeskriget och en viktig del av en riktig Civil War vapensamling.

Blånerad med flamhärdad laddarm, avtryckare och hane. Kolvträ i ett stycke av oljad amerikansk valnöt.

Ett mycket välbevarat exemplar. Riklig originalblånering finns på framförallt stommen. Trumma och pipa har en mindre mängd originalblånering. Mycket tydlig flamhärdning finns kvar på laddarm och hane. Ovanligt fin.

Kolvträet har en tydlig kartusch på vänster sida och en utmärkt passform. Tydliga militära kontrollbokstäver över hela vapnet.

Nummerriktig.

Mekaniskt mycket fint skick. Helt stum låsning i helspänn. Smidig matning med god fjäderspänst. Krispigt avtryck. Loppet i fint skick med spridda mindre skönhetsfel. Djup och skarp räffling. Skruvar och nipplar lossade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,10 - 0,15 mm.

Ett fantastiskt samlarexemplar. Modellen dyker inte ofta upp i detta skick.

Säljes på uppdrag av privatperson.

Vill du också sälja via oss? kontakta oss gärna för mer info.