Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver, #7742

Pris:
22 321,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
NRA: Very Good

Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver med serienummer 7742. Tillverkad under sent 1850-tal I Binghamton och Yonkers, New York State. Levererad till nordstatsarmén för att användas i det amerikanska inbördeskriget. Revolvrarna från Starr Arms Co. var de enhandsskjutvapen som var mest vanligt förekommande på slagfälten under kriget näst efter produkterna från Colt och Remington förstås. Starr Double Action Army har valbar double eller single action via ett skjutreglage på den stora avtryckarens baksida. Hanen spännes aldrig med tummen, hanens spur syftar endast till att låta användaren släppa ned hanen försiktigt, för att säkra säkra eller spänna av revolvern. Modellen är mer tekniskt avancerad och klurigare utformad än Remington New Model Army, och särskilt mer avancerad än den konservativa Colt Army. Detta gick inte hem hos soldaterna som inte klarade av att hantera revolvern särskilt bra i fält. En förenklad version med längre pipa utkom år 1863. 

Exemplaret har bitvis fin blånering och en del flamhärdning kvar på laddarmen. Helt original och helt nummerriktig. Militära märkningar över hela vapnet, med sedvanliga cartoucher på båda sidor av kolvträet, ”RHKW” på ena sidan och ”BH” på den andra.

Det bästa med det här exemplaret är loppet. Det är i princip vad man skulle kalla i nyskick. Se bilder. Mekaniskt mycket tight med tveklös matning och stum låsning. Spel mellan trumma och pipa är 0,20 mm. Alla skruvar och nipplar lossade och infettade. Ett utmärkt exemplar för samlaren eller skytten. Fantastiskt lopp och nummerriktig!