Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver, #7776

Pris:
23 660,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Såld i mars 2020

Publicerad 8/12 -19

NRA: Fine

Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver med serienummer 7776. Tillverkad ca år 1860 av Starr Arms Company i Binghamton eller Yonkers, New York State. 
En av ca 23 000 exemplar tillverkade. Nästan alla gick till nordstaternas armé under Civil War. De såldes på kontrakt och bär därför militära inspektionsstämplar på de flesta delar.

Det här exemplaret har sådana stämplar samt de två slutinspektionsstämplarna, en på vardera sida om valnötskolven. 

Den här revolvern delades sannolikt ut till 11th Illinois Volunteer Cavalry, Company C, under kriget tillsammans med flera hundra likadana.

Ett välbevarat exemplar med fin finish och mycket fint lopp. Bör tilltala både samlare som kräsen skytt. Starr var den tredje största leverantören av kavallerirevolvrar under kriget efter Colt och Remington. Modellen populariserades i moderna tider bland skyttar och entusiaster efter att Clint Eastwood hade den på vita duken i Western-filmen "Unforgiven" från 1992.

Det är en mycket unik Double-action revolver som håller väldigt hög tillverkningskvalitet.

Nummerriktigt exemplar med tydliga märkningar.

Mekaniskt mycket fin. Spel mellan trumma och pipa endast 0,10 mm. Den här revolvern är inte mycket skjuten med. Mycket riklig blånering i det i princip perfekt bevarade loppet. Spegelblankt. Även trummans kamrar har riklig blånering. Perfekt krispig känsla i matningen, absolut stum i helspänn. Fint trycke, något hårt, som det ska vara när de är fräscha. Fungerar perfekt i single och double -action. Fina originalnipplar. Finns inget att anmärka på mekaniskt. Den här revolvern är verkligen ett prisvärt samlarexemplar eller toppex för skytten. Kanske lite synd att skjuta mycket med den då blåneringen sannolikt kommer att slitas ut fort i pipan. Allting lossat och infettat som på alla våra objekt.