Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver, #8231

Pris:
11 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

* Lättare repobjekt
* Fint lopp!

Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver med serienummer 8231. Tillverkad under tidigt 1860-tal av Starr Arms Co. i Morisania, New York.

Modellen användes flitigt under amerikanska inbördeskriget och antalet levererade gjorde dessa till den tredje vanligaste modellen i nordstaternas kavalleri. Ett måste för samlaren av militära revolvrar från inbördeskriget.

Exemplaret har förlorat mycket av sin finish och har flera mindre lagningar. Kolvträet är ej original men äldre. Ej nummerriktig.

Mekaniskt delvis fungerande. Double action avfyrning är inga problem, matningen fungerar och hanen slår. Upphaket för halvspänn håller inte riktigt så den behöver en mindre översyn. Möjligen en fjäder till matarhanden som är för svag. Priset tar hänsyn till att detta är ett reparationsobjekt. Perfekt för dig som vill ha ett lagom svårt projekt för att färsigställa en i övrigt bra shooter. Loppet är riktigt bra med fin välbevarad räffling med mindre skönhetsfläckar. Loppet är långt över vad man förväntar sig när man ser utsidan. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,35 - 0,40 mm. Nipplar och skruvar lossade. Revolvern kan lätt demonteras.

Säljes som shooter objekt med potential.