Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, #24500

Pris:
13 392,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 25/10 J B

Publicerad 6/5 -19

NRA: Good


Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, serienummer 24500. Tillverkad år 1863-64 i Binghamton, Yonkers eller Morrisania, Delstaten New York. Levererad till Nordstatsarmén för att användas under det amerikanska inbördeskriget. Nummerriktigt exemplar, samma nummer på pipa, stomme, topstrap, trumma, backstrap, varbygel, inget nummer på kolvträ. ”STARR.ARMS.Co. NEW.YORK.” välbevarad text på den vänstra sidan stommen under trumman. ”STARR’S PATENT   JAN.15.1856.” välbevarad text på den högra sidan stommen. Sub-inspector -stämplar på pipa, stomme, topstrap, trumma, varbygel, backstrap och men kolvträets initial är inte längre synlig. Samtliga delarna har initialen ”C” förutom trumman som dessutom har initialen ”D”. Kolvträet har haft två principal sub-inspector cartoucher men de är bortnötta. Piplängd 8″, kaliber .44″, trumma för sex skott.

Okej ytor överlag, ingen finish kvarstår. Något rundade kanter. Laddarmen har en skada, se bild, påverkar ej funktion. Mestadels övergången i grå brunt, ger ett slitet men jämnt och välfungerande intryck. Kornet är hemmagjort, så även upphaket för laddarmen, fungerar väl.

Mekaniskt mycket välfungerande. Matning, låsning och indexering av trumman fungerar korrekt med ett visst glapp i rotationsriktningen. Glappet påverkar inte funktionen och är inte tillräckligt betydande för att åtgärdas. Gamla nipplar i ok skick. Allting lossat och infettat, både skruvar och nipplar. Spelet mellan trumma och pipa är 0,30 mm. Loppet är realtivt blankt och har fin räffling med obetydlig korrossionspåverkan. Duger fint som samlarobjekt i lägre prisklass eller för informellt skytte.