Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, #28406

Pris:
30 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver med serienummer 28406. Tillverkad mellan 1863-65 av Starr Arms Co., New York City.

En av 32000 exemplar tillverkade. Den här modellen var en vanlig syn i handen på en kavallerisoldat under det amerikanska inbördeskriget. 25 000 exemplar såldes via kontrakt, resten gick via civila återförsäljare ut på marknaden. Många av dessa exemplar hamnade också i händerna på soldater i slutändan.

Det här exemplaret som är i ett exceptionellt mekaniskt och välbevarat skick, är en sådan ovanlig civil modell.

Den skiljer sig inte mot de militära exemplaren annat än frånvaron av de märkningar som annars återfinns på de militära.

Riklig blånering bevarad, minst 60%. Trumman är troligtvis felstansad, man har bytt nollan mot en sexa. Detta anses ändå vara nummerriktigt, då trumman perfekt matchar resten. Det är rätt trumma.

Mekaniskt superskick, genomgången av vapensmed. Nipplar och skruvar lossade och revolvern demonterad i minsta detalj. Loppet är mer än exceptionellt, det är närmast perfekt. Utmärkt samlarexemplar, utmärkt skjutexemplar, shooter. Dessa kostar idag inte alls lika mycket som fin Colt eller Remington och är ett trevligt vapen i sig. Mer högbyggd och robust än Colt. Lång pipa ger god mynningshastighet och det är intressant med brytfunktionen av pipan. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm. Inget schims.