Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, #29675

Pris:
17 857,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad KK 28/5 -20

Publicerad 16/7 -19

NRA: Very Good


Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, serienummer 29675. Tillverkad år 1863-64 i Binghamton, Yonkers eller Morrisania, Delstaten New York. Levererad till Nordstatsarmén för att användas under det amerikanska inbördeskriget.

Piplängd 8″, kaliber .44″, trumma för sex skott.

”STARR.ARMS.Co. NEW.YORK.” välbevarad text på den vänstra sidan stommen under trumman. ”STARR’S PATENT   JAN.15.1856.” välbevarad text på den högra sidan stommen.

Samma nummer på stomme, varbygel, backstrap och kolvträ, ett annat nummer, 27895, på pipa, topstrap och trumma. Sub-inspector -stämplar på pipa: ”D” och ”C”, topstrap: ”L” och ”D”, trumma: ”D” och ”C”, varbygel: ”C”. Kolvträet har två principal sub-inspector cartoucher. Båda är omöjliga att tyda med säkerhet.

Någon har ristat ett ”M” och ett ”S” svagt på den vänstra sidan stommen.

Släta ytor överlag med fragmentarisk originalfinish i skyddade områden. Förhållandevis skarpa kanter. Chokladfärgade blåneringsrester över hela vapnet. Kolvträet är helt men har en lackkonservering undertill för att hindra ytterligare slitage. Nya nipplar.

Mekaniskt gott skick. Indexering, matning och låsning av trumman fungerar som det ska. Trumman har ett marginellt glapp i rotationsriktningen vid helspänn. Räfflorna är ovanligt bra och långt över medel. Bommarna har skarpa kanter och saknar betydande korrossionspåverkan. Slagfjädern är stark och trycket normalhårt. Spelet mellan trumma och pipa är 0,30 mm.