US Model 1850 Staff & Field Officer's Sword, French Import

Ord. pris: 
11 900 kr
Rea:
9 000 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
2 900 kr (24%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Kavallerisabel som användes av både nord- och sydstaterna under amerikanska inbördeskriget. Beväpningen för en kavallerist i nordstaterna under inbördeskriget kunde bestå av en sådan här sabel tillsammans med en Colt Model 1860 eller motsvarande samt en karbin typ Smith eller Burnside, mfl.

Detta exemplar som är i fint oputsat skick är tillverkat helt i Frankrike och importerat till USA. Man importerade stora mängder för att tillgodose behovet. Model 1850 tillverkades efter denna franska förlaga som exemplaret utgör ett exempel på. Därför saknar exemplaret alla former av amerikanska stämplar eller dekorationer. Exakt vilken fabrik som tillverkat exemplaret är oklart då märkningen är bortnött. Man kan se att det är en av de statliga vapenfabrikerna i Frankrike som tillverkat den någon gång under den franska imperie-tiden. Sannolikt 1850-tal.

Klingan lätt putsad. Det finns en skada i klingan långt fram som syns i bild. Skadan är cirka 3 mm i storlek. I övrigt fint skick förutom ett ytterst litet släpp av mässingstråden runt lädret.