W. W. Marston Pocket Model Revolver, #9596

Pris:
14 285,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för I. A. 28/11

Publicerad 11/10

NRA: Very Good

W. W. Marston Pocket Model Revolver med serienummer 9596, tillverkad under tidigt 1860-tal. 

Piplängd 5.5" med trumma för sex skott i kaliber .31".

En konventionell Single-action revolver med som konkurrerade med Samuel Colt's Colt Pocket 1849.

Exemplaret är en sixth type. Pipadressen lyder "WESTERN ARMS Co N.Y.". Nummerriktigt exemplar. Inga övriga märkningar.

Cirka 15-20% blånering finns kvar, främst på pipan. Varbygeln har fragmentariks försilvring kvar. De fina kolvsidorna av valnöt har 30% fernissa kvar och är skadefria. Även laddarmen verkar ha varit blånerad på sixth type. Hanen har ingen synlig flamhärdningskulör längre. 

Mekaniskt fungerar revolvern riktigt fint. Distinkt och krispig matning med friska fjädrar. Mynningen är krönt. Nipplar och skruvar är lossade och infettade. Nipplarna är nya. Revolvern känns kanske som en tight shooter men det enda tokiga är att spelet mellan trumma och pipa är ca 0,85 mm. Det är tveksamt om det är rätt att åtgärda på en så här ovanlig revolver. Kanske är det bästa att nöja sig med att provskjuta den och betrakta den som ett samlarobjekt. Det finns ju så väldigt många Colt Pocket och liknande för den som vill skjuta kaliber .31". 

Den här revolvern passar den avancerade samlaren som vill prova något annat än Colt och Remington. Historiskt intressant pjäs som tillverkades i över 13 000 exemplar och var tidigt ute med att konkurrera mot Samuel Colt och hans populära Model 1849.