W. W. Marston Pocket Model Revolver, #S9098

Pris:
14 285,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad JJ 26/7-19

Publicerad 15/6 -19

NRA: Very Good


W. W. Marston Pocket Model Revolver med serienummer S9098. Tillverkad ungefär år 1860. Totalt tillverkades ca 13 000 exemplar av den här revolvermodellen. Sju olika variationer finns av modellen, det här är en fifth type. 
Revolvern rymmer fem skott i kaliber .31", piplängden är 5". Single-action mekanism. Finishen bestod ursprungligen av blank blånering med flamhärdad hane. Kolvsidor av fernissad valnöt. Varbygel av försilvrad mässing. 

Exemplaret är märkt med försäljnings-namnet "Western Arms Co. N.Y." ovanpå pipan. I övrigt märkt med serienummer på flertalet bitar. Exemplaret är helt nummerriktigt. Inga andra särskilda märkningar.

Riklig blånering finns kvar på pipa och trumma, även en del i skyddade skrymslen på stommen. Varbygeln har gott om försilvring kvar. De fina kolvsidorna har riklig fernissa bevarad. Revolvern ger ett välbevarat intryck överlag. 

Mekaniskt fungerar den som den ska. Matning och indexering fungerar korrekt med ett visst glapp i rotationsriktningen vid helspänn på ca 1,5 mm. Spelet mellan trumma och pipa är 0,35 mm. Loppet har tydlig räffling med ytlig pitting. Precisionen bör inte vara påverkad. Nipplar är äldre original i okej skick för provskjutning. Helt okej skick på fjädrarna överlag. Revolvern passar bäst som samlarexemplar men går att skjuta med i mindre utsträckning.