Whitney Navy Model Revolver, #15051

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 1/5 -21

NRA: Very Good

Whitney Navy Model Revolver med serienummer 15051. Second Model 3rd/4th type. Närmast bekräftade serienummer är 15064 är endast 13 nummer ifrån. Den gick till 19th Pennsylvania Volunteer Cavalry, company K. Det är mycket möjligt att detta ex levererades till samma enhet under inbördeskriget.

Modellen är en single-action revolver med en trumma för sex skott i kaliber .36" och har en piplängd på 7.5". Totalt tillverkades ca 33000 exemplar inräknat alla varianter. 

Alla delar i stål utom varbygeln av mässing. Stolpkorn av mässing, på detta exemplar förhöjt i senare tid. Med all sannolikhet har den brukats av skytt i modern tid.

Exemplaret har mer eller mindre tydliga serienummer-märkningar och är helt nummerriktig såvitt det går att avgöra. Exemplaret har även siffran 4 instansad på många ställen. Den är omförnicklad på ett professionellt sätt för länge sedan. 

Mekaniskt fint skick. Krispig, tight matning. Fina nipplar och ett lopp som inte gör någon besviken. Utmärkt val för den som vill skjuta med en mycket trevlig .36": a. Allting lossat och infettat för enkel demontering, som på alla våra revolvrar. Spelet mellan trumma och ligger på endast 0,15 mm. Detta är en riktigt populär och eftertraktad modell bland skyttar som vill skjuta .36"! Det finns inte särskilt många bevarade i vettigt skick, så passa på att skaffa detta fina exemplar idag!