Whitney Navy Model Revolver, #16728

Pris:
22 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Whitney Navy Model Revolver med serienummer 16728. Tillverkad i början av 1860-talet av E. Whitney i New Haven, Connecticut.

Totalt tillverkades 33 000 exemplar av Whitneys Navy-revolvrar. Minst hälften såldes direkt till bland annat nordstaterna under Civil War.

En omtyckt pjäs som här i Second Model, Fourth Type utförande bjuder på närmast alla förbättringar som gjordes på modellen under dess produktionsliv.

Spår av försilvring på varbygeln. Pipan har en något svärtad ton som antagligen är ett försök till att förbättra utseendet något. Den upplevs inte som avputsad utan har skarpa kanter överlag. Man ser också att pipadressen är mycket tydlig. Den vingförsedda skruven sitter monterad från fel håll men fungerar. Trumman är riktigt fin med visst mått av bevarad trumscen, vilken var mycket tunnt applicerad på dessa.

Äldre nipplar i dugligt skick. Riktigt tight fin passform på trädetaljer som har en del finish bevarad.

Överlag en mycket prisvärd revolver för samling och särskilt för skytte. Något nättare än Remington New Model Navy eller Colt Model 1851 Navy men samma kaliber och ungefärlig storlek.

En antik amerikansk civil war revolver direktimporterad ifrån USA. Orörd sedan den nyligen kom till Sverige. Mekaniskt riktigt fin. Krispig tight matning med närmast helt stum låsning i helspänn. Fint lopp med skarp räffling. Spel mellan trumma pipa endast knappa 0,20 mm. Nummerriktig med några olika "Factory mistakes" alltså misstag där fabriksarbetaren slagit in fel siffror med stansen, men man förstår att det inte kan vara fel delar, då det är så osannolikt. en åtta har bytt plats med en trea osv.