Whitney Navy Model Revolver, #19537

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 2/4 LS

Publicerad 17/7 -19

NRA: Good


Whitney 36 Caliber Model Revolver, Second Model, 4th Type. Serienummer 19537. Revolvern är nummerriktig. Kaliber .36”, piplängd 7-½”, trumma för sex skott. Tydlig pipadress i två rader. Ett ankare är stansat på pipans ovansida närmast stommen. Trumscen med lejon, sjöslag, örn och en sköld med texten whitneyville. 

Pipadressen är välbevarad och syns tydligt. Ett ankare finns instansat på pipan. Troligtvis är det inte korrekt, det ska vara stansat åt andra hållet och åtföljas av ”US” för att vara äkta. Av trumscenen finns ca 50-60% bevarad vilket är klart bättre än gneomsnittet för Whitney. Kolvsidorna är hela och fina. 

Mekaniskt kanonskick. Matningen är helt tveklös och trumman låser distinkt utan nämnvärt glapp i helspänn. Kammaren linjerar perfekt med pipan. Slagfjädern är kraftig och frisk. Trycket är ganska hårt. Nipplarna är friska och fina men gamla. Allting lossat, inget sitter faastrostat. Spelet mellan trumma och pipa är 0,25 mm. Loppet är blankt och fint utan pitting men har möjligen något grund räffling. Sannolikt skjuter revolvern utmärkt ändå. För en tillkommande kostnad så kan vi ordna nya nipplar och eventuellt justera trycket efter önskemål, detta är ett trevligt exemplar för den som tänkt skjuta med en .36”: a. Whitney revolvrar i dugligt skick växer inte på träd så ta tillfället i akt du som väntat på en..