Whitney Navy Model Revolver, #20521

Pris:
20 446,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 26/12 -21

NRA: Good

Whitney Navy Model Revolver med serienummer 20521. Tillverkad kring år 1860 av Eli Whitney, New Haven, Connecticut.

Second Model, Fourth Type. Piplängd 7.5". Trumman rymmer sex skott i kaliber .36". Single-action mekanism.

Blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Varbygel av mässing. Korn av mässing. Kolvsidor av valnöt. Trumman rullgraverad med olika djurmotiv och en sköld med texten "Whitneyville".

Det här exemplar har en vackert patinerad chokladbrun patina och har aldrig blivit avputsad. Pipadress i två rader. Intakt kolvträ med en mindre limmad ej genomgående spricka i den ena. Med all sannolikhet de ursrungliga. Skruven som håller laddarmen är nytillverkad speciellt för detta exemplar och har perfekt passform och funktion.

Nummerriktigt exemplar.

Mycket fin mekanisk funktion. Noga genomgången. Samtliga skruvar är lossade och revolvern kan lätt dmeonteras efter eventuellt skytte. Nya nipplar noga inpassade för detta exemplar. Nipplarna är exakta replikor efter original med korrekt gänga och form. God genomgående räffling i loppet. Spel mellan trumma och pipa ligger på blygsamma 0,20 mm vilket ger god verkan och utgångshastighet. En förträfflig modell för den som önskar skjuta med en något nättare men ändå fullstor kavallerirevolver i kaliber .36". Mycket omtyckt bland dagens skyttar och svår att få tag på i gott mekaniskt skick som det här exemplaret. Trumman glappar inte på axeln överhuvudtaget och har ett ytterst marginellt knappt kännbart spel i rotationsriktningen vid helspänn. Mycket tight exemplar. Redo att ta med direkt till skjutbanan. God fjäderspänst överlag och ett fint trycke.