Whitney Navy Model Revolver, #9798

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 27/4 KE

Publicerad 15/1

NRA: Good

Whitney Navy Model Revolver med serienummer 9798. Tillverkad under tidigt 1860-tal av Whitneyville Armory i New Haven, Connecticut. Ca 33 000 stycken tillverkade totalt. Kaliber .36", piplängd 7.5". Trumma för sex skott, single-action. Blånerad med flamhärdad hane och laddarm. Varbygel av mässing. Kolvsidor av valnöt. 

En nätt och mycket kompetent tidig slaglåsrevolver med hel ram. Det här exemplaret är den mer vanligt förekommande Second Model. Modellen kom ut relativt tidigt i bruk under amerikanska inbördeskriget och de flesta exemplar uppvisar en hel del tidsenligt slitage.

Tydlig pipadress i två rader. Stommen och varbygeln samt flera andra delar märkta med initialerna "G G" på insidan. Helt nummerriktig inklusive trumma och kolvsidor, lite otydligt nummer på trumman. 

Kornet och vingskruven har en lagning. Skruvar och nipplar är lossade och infettade. En nippel är bytt.

Matningen fungerar felfritt, fjädrarna har god spänst. Låser närmast stumt i helspänn. Trycket är inte allt för hårt. Spel mellan trumma och pipa är 0,15 mm. Loppet har djup och tydlig räffling hela vägen, med ett par partier med pitting. Ett utmärkt val för skytten som vill prova något annat än Remington. Många skyttar anser att det här är den bästa .36": an.