Whitney Pocket Model Revolver, #15341

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för D. B. 25/11

Publicerad 11/10

NRA: Very Good

Whitney Pocket Model Revolver med serienummer 15341. Tillverkad under tidigt 1860-tal i Whitneyville, Connecticut. 

Second Model, 2nd Type. Blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av fernissad valnöt. Trumscen föreställande lejon, sjöslag, sköld och örn med ordet "Whitneyville" graverat. 

Piplängd 3.5" med trumma för fem skott i kaliber .31". Laddarm låses av fjädrande kula istället för kil som Colt mfl använder. 

15% blånering finns kvar. 20% försilvring på varbygeln. Fin flamhärdningskulör på laddarmen, inget på hanen. Hälften av trumscenen är synlig, vilket är mycket ovanligt på den här modellen. Kolvsidorna mycket välbevarade med riklig fernissa.

Mekaniskt fungerar revolvern verkligen bra. Den är i ett riktigt trevligt orört skick. Krispig och distinkt matning med stum låsning i helspänn. Fin spänst i fjädrar. Spel mellan trumma och pipa endast 0,15 mm, original från fabrik. Ett ovanligt fint exemplar av modell och skick som inte kommer ut på den svenska marknaden ofta. Nummerriktig dessutom. Skruvar och nipplar lossade. Loppet har fin räffling. En förträfflig shooter i kaliber .31", bättre står inte att finna!