S&W 38 Safety Third Model D.A. Revolver, #86662

Pris:
5 145 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Publicerad 5/8 -19

NRA: Fine

OBS: Revolvern kräver licens.

Smith & Wesson 38 Safety Third Model Revolver med serienummer 86662. Tillverkad ca 1896 i Springfield, Massachusetts. 

Kaliber .38 S&W, vilket är en centralantänd patron för svartkrut. 
Pipans längd är 6", vilket är den längsta och brukar värderas väsentligt högre på den amerikanska samlarmarknaden. 

Trumman rymmer fem patroner. Revolvern är av Double Action Only utförande vilket innebär att det inte går att manövrera någon hane med tummen. På den här modellen är den innanpåliggande. Modellen är även av tip-down typ vilket innebär att den laddas om genom att låsas upp och brytas på mitten, med pipans mynning nedåt. När skytten gör det kommer en ejektorkrans ut genom trumman och kastar ut de tomma hylsorna så att nya snabbt kan sättas i. 

Modellen var avsedd att användas för personförsvar i snabba och trängda lägen på nära håll. Det här exemplaret med sin långa pipa har förstås mycket fin precision och verkan på långt håll också. 

Trycket är balanserat på ett sådant sätt att om skytten trycker långsamt och försiktigt så kommer avtrycket till en punkt där det inte är så tungt längre, där kan skytten stanna upp. Här möjliggörs då en avfryning med relativt god precision men är kanske inte att jämföra med Single-action. 

Exemplaret är förnicklat och har kolvsidor av äkta pärlemor från 1800-talet, dessa var inte standard. Standard var hårdgummi med S&W monogram. Mekaniskt fungerar revolvern perfekt och har mycket fint lopp som är något smutsigt på bilderna. Väldigt välbevarat skick överlag, en ytlig spricka i ena kolvsidan bara.

OBS: Revolvern kräver licens.