Remington Model 1861 Army Model Revolver, #6464

Pris:
22 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington Model 1861 Army Revolver med serienummer 6464. Tillverkad i november månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Pipans längd detta exemplar är 6.5". Ursprungligen hade den en piplängd på 8". Trumman rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action.

Omblånerad för länge sedan. Detta exemplar har möjligen använts som movie-prop då dessa ofta observeras i denna stil. Man har den distinkta nästan lite rosa tonen i blåneringen på stommen i kontrast till en väldigt svart, blank blånering på övriga delar. Det finns ingen proveniens som styrker detta påstående i detta fall utan är mer en observation.

En revolver i mekaniskt klanderfritt skick. Bra lopp och ett utbytt korn som är av rätt höjd för skytte. Nya nipplar och felfri matning. Distinkt låsning i helspänn och ett spel mellan trumma och pipa på knappa 0,30 mm. Även fjädern som håller trummans axel på plats är hel och fungerande, den har vi låtit laga.

Samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Trumman har inte längre ett urskiljbart serienummer, om den ens haft något från början. Kolvsidorna har mycket fin passform och en svag kartusch på vänster halva som kan vara Benjamin Hannis.

Överlag ett i vårt tycke snygg revolver som lär vara en god kamrat på skjutbanan. Inget sitter fastrostat och revolvern kan lätt demonteras för rengöring efter eventuellt skytte.