Colt Model 1861 Navy Revolver, #37787

Pris:
28 900 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Very Good

Colt Model 1861 Navy Revolver med serienummer 37787. Tillverkad sista året 1873 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

En stor single-action Colt för kavalleriet i kaliber .36". Pipans längd är 7.5" och trumman rymmer sex skott.

Blånerad, med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt.

Detta exemplar som nyligen importerats av oss från USA, har fått en förnickling applicerad för länge sedan.

Släta ytor och skarpa kanter överlag, med få hanteringsmärken. Förnicklingen täcker idag ca 35-40% av revolverns yta.

Varbygel och backstrap som har serienummer från en annan revolver har fin och välbevarad närmast komplett försilvring. Kolvträet upplevs vara försiktigt slipat och har inte kvar sin ursprungliga finish.

Samma serienummer återfinns på pipa, stomme, trumma och trumaxel. Pipans kil saknar serienummer och kan därför vara av senare tillverkning.

Pipans adress är tydlig, så även märkningarna på stommen samt varbygelns vänstra sida. Inga särskilda märkningar utmärker detta exemplar.

Mekaniskt fungerar revolver felfritt och är professionellt genomgången. Den har varit fullständigt demonterad och kontrollerad. Inget sitter därför fastrostat och det kommer inga överraskningar.

Matningen fungerar som det är tänkt med god fjäderspänst och distinkt låsning i helspänn. Nya nipplar från track of the wolf sitter monterade. Dessa är tänkta att användas med tändhattar av storlek #11 CCI eller RWS 1075. Spel mellan trumma och pipa ligger på knappa 0,15 mm.

En revolver som är ett utmärkt val för skytten som föredrar Colt.