Remington New Model Army Revolver, #112423

Pris:
22 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 112423. Tillverkad i november månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Revolvern har en piplängd på 8" och en trumma som rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad. Flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av valnöt.

Militära märkningar i form av kontrollbokstäver vittnar om att detta är en av de 106 000 stycken revolvrar som såldes på kontrakt till US Army under Civil War.

Treradig pipadress, välbevarad. Samma serienummer återfinns på pipa, stomme, varbygel, trumma och höger kolvsida. Den vänstra kolvsidan har ett annat serienummer som är svårt att tyda i sin helhel. Den kolvsidan skulle ha uppvisat den ursprungliga slutinspektions kartuschen till den här revolvern men saknas därav. Den nuvarande vänstra kolvsidan kanske inte kommer från ett militärt exemplar, varför den inte har någon kartusch synlig. Inga övriga märkningar att notera.

Ett väldigt typiskt exemplar för en Remington New Model Army som deltagit de senare stridigheterna i kriget mellan nord och syd.

Slagmärken vid trumaxelns fingergrepp och på trumman. Fina ytor och skarpa kanter överlag. Kornet uppvisar typiskt hölsterslitage, vilket vittnar om den militära bakgrunden.

Mekaniskt välfungerande. Man får hjälpa trumman sista biten ibland, annars felfri mekaniskt. Äldre nipplar i ok skick. Spel mellan trumma och pipa är 0,30 mm. Låser upp bra i helspänn med ytterst försumbart glapp. God linjering kammare lopp. Trummans kamrar ser bra ut, ingen gravrost. Loppet har en jämn fin patina av krigstida användinng men kommer att göra jobbet igen och igen. Den har god genomgående räffling med bra djup.

Detta är en god investering för både samlare såväl som skytt. Vi ombesörjer byte av nipplar och eller justering av timing för en merkostnad på 1500-3000:-