Remington New Model Army Revolver, #46369

Pris:
13 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 46369. Tillverkad i november månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

8" piplängd, trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt.

Pipadressen i tre rader är bortputsad. Samma serienummer återfinns på pipa, stomme, varbygel och trumma. Kolvsidorna är av senare tillverkning med hygglig passform och känns bra i handen då de är något lite bredare än original. Flertalet skruvar har fått sina skallar utslätade av en avputsning. Hela revolvern är något böjd vilket kan vara svårt att uppfatta på bild. Pipan är rak i sidled i förhållande till stommen och trumman. Man kan se det som att pipan pekar nedåt, men det är egentligen inget som påverkar möjligheten att använda revolvern.

Mekaniskt så fungerar matningen som den ska men låsningen i helspänn är inte helt hundra. Trumstoppets klack behöver troligtvis bearbetas för att bättre greppa trummans urfräsningar. Den låser på rätt ställe, med korrekt timing men försöker man vrida trumman med fingrarna när den är i låst läge i helspänn, så släpper den lätt från sin låsning och kan rotera. God fjäderspänst. Fem av sex nipplar utbytt till nytillverkade i rostfritt stål. Helt OK lopp med bra räffling. Trumman helt OK skick, kan vara klokt att byta sista nippeln för mer seriöst skytte. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,60 - 0,65 mm. Pipan behöver backas innan man kan skjuta säkert med revolver. Det blir väldigt mycket stänk vid detta mått.

Vi kan passa in nipplar och backa pipan mot tillägg på 3000:-.

En gör det sälv Remington till fördelaktigt pris. En äkta Civil War veteran.