Remington New Model Army Revolver, #53568

Pris:
24 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 53568. Tillverkad i januari månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Militära kontrollbokstäver på de flesta väsentliga delar vittnar om att detta exemplar är en av de många som såldes direkt av Remington till nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget. Vänster kolvsida har en kartusch som är något svår att tyda. Kan vara Giles Porter. Typisk pipadress i tre rader. Inga övriga märkningar utmärker detta exemplar.

Pipans längd är 8" och trumman rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad, med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av oljad valnöt.

Hanen är nytillverkad och inpassad för detta exemplar för optimal prestanda. Kornet har vi låtit byta till ett nytillverkat i samma stil som original, lämplig för målskjutning på 25 meter. Nya nipplar från Track of the Wolf inpassade och redo för skjutbanan.

Den här revolvern har allt skytten kan önska. En finish som är "o-öm" dvs den har redan en hel del slagmärken yttre slitage.

Mekaniskt fungerar den klanderfritt och är påkostad med en fullständig genomgång av vapensmeden vi brukar anlita. Han är mycket noggrann och lämnar ingen detalj åt slumpen.

Revolvern kan lätt demonteras efter eventuellt skytte. Inget sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar. Loppet har god räffling. Spel mellan trumma och pipa ligger på knappa 0,10 mm. Matningen är följsam och distinkt med felfri timing. Helspänn håller trumman i ett fast grepp och tillåter en marginell rörelse i rotationsriktningen. God linjering av kammare mot lopp.

En i våra ögon perfekt "shooter".