Remington New Model Army Revolver, #84337

Pris:
34 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 84337. Tillverkad i juli månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 exemplar som såldes direkt till nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

Blånerad, med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av oljad valnöt.

Pipans längd är 8". Total längd detta exemplar 13-7/8". Vikt 1310 gram.

Mycket fina ytor och skarpa kanter. Kolvsidor med perfekt passform i välbevarat skick. Tydlig kartusch av Benjamin Hannis. Tydliga kontrollbokstäver förekommande på de flesta delar. Välbevarad pipadress.

Man har bättrat på den mörka färgen på revolver, den är blandad med ursprunglig blånering som är tydligast under laddarmen. Trumman är riktigt fint bevarad med endast ytliga mindre märken, tydliga kontrollbokstäver. Väldigt fina kamrar. Loppet välbevarat med ytliga lättare patina jämnt fördelat över den mestadels blanka ytan.

Mekaniskt väldigt krispig med ytterst obetydligt glapp mot trumaxeln, knappt kännbart. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm.

Detta är en typsik Remington som brukats i nordstaternas kavalleri under inbördeskriget. Man ser att det finns slitage men det är i linje med den korta tid som återstod av kriget sedan den tillverkades. Ett ärligt exemplar som är en god investering. Färgbättringen ger den ett riktigt snyggt utseende för den som vill visa upp sin investering i amerikansk historia.