Remington New Model Army Revolver, #91159

Pris:
25 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 91159. Tillverkad i augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Militära kontrollbokstäver på de flesta större delar samt en kartusch på vänster kolvsida vittnar om att det här exemplaret är en av de som såldes direkt till nordstaterna från Remington fabriken. Remington hade ett antal större beställningar på dessa vapen avsedda för kavalleriet under det amerikanska inbördeskriget.

Samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Trumman saknar serienummer på detta exemplar, vilket är normalt för modellen. Den kan betraktas som nummerriktig.

Blånerad, med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av oljad valnöt.

Exemplaret är få slag och hanteringsmärken och behåller mycket blånering i skyddade skrymslen. I övrigt har den en jämn patinerad finish av mestadels brun blåneringsrest. Naturligt patinerad av hantering och tidens tand.

Exemplaret har fått en fullständig genomgång och kan lätt demonteras för rengöring efter eventuellt skytte. Vi har låtit byta ut kornet mot ett nytillverkat för skytte på 25 meter. Nipplar i fint skick. Spel mellan trumma och pipa på knappa 0,15 mm. Matningen fungerar klanderfritt med korrekt timing. Låsningen i helspänn är distinkt och linjerar kammare väl med loppet.

En revolver som är genomgången och redo för skjutbanan. Samtidigt fullt samlarvärdig.