Remington-Rider Double Action New Model Belt Revolver, #1399

Pris:
29 900 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Very Good

Remington-Rider Double Action New Model Belt Revolver med serienummer 1399. Tillverkad ca mitten 1860-talet, år 1863 eller senare av E. Remington & Sons i Ilion, New York State, US of A.

Totalt antal tillverkade har uppskattats till 3000 exemplar.

Modellen är en något nedskalad version av New Model Army. Denna revolver som är av "bältesstorlek" är i kaliber .36". Den rymmer sex skott i den runda trumman.

Unikt för denna version är Double-action mekanismen. Joseph Rider stod för konstruktionen och Remington tillverkade.

Pipans längd är 6.5". Trumman rymmer sex skott i kaliber .36". Double-action.

Blånerad, med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av fernissad valnöt.

Pipadressen i tre rader delvis synlig. Vänster sida av varbygeln har en kontrollbokstav "B" från fabriken.

Samma serienummer, #1399, syns tydligt på pipa, varbygel och stomme. Trumman har ett annat serienummer. Kolvsidorna av valnöt som verkar vara de ursprungliga, har inga tydliga serienummer längre. De har haft serienummer skrivna med blyerts på insidan en gång i tiden.

Mekaniskt fungerar revolvern som den ska. Vi har låtit montera nya nipplar från Track of the Wolf. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,20 mm. Loppet är mycket fint med enstaka mindre skönhetsdefekter. Stommen har ett mindre jack/hack i höjd med trummans framkant. Detta är inge konstigt utan bara spåren efter något verktyg som gått lite våldsamt för mycket längesedan.

En klart samlarvärdig revolver som tål att provskjutas. Vi ber köparen som önskar en välfungerande shooter att titta på andra modeller. Dessa är ovanliga och bör ses som rena samlarobjekt.